Gå til indhold

Nyt EU-direktiv om cybersikkerhed

Bliv klar, når EU strammer reglerne for cybersikkerhed med det nye NIS2-direktiv! 

Den 18. oktober 2024 træder et nyt it-sikkerhedsdirektiv i kraft - kaldet NIS2. Reglerne skal sikre en styrket og ensrettet modstandsdygtighed over for cybertrusler mod EU’s kritiske infrastruktur, - og det får konsekvenser for mange virksomheder indenfor forskellige brancher. Og som altid vil manglende efterlevelse give bøder ;-) 

Hvem er omfattet af NIS2-direktivet? NIS2-direktivet gælder som udgangspunkt for virksomheder og organisationer, der arbejder indenfor “sektorer af særligt kritisk betydning” eller “andre kritiske sektorer”, og som primært afvikler deres aktivitet indenfor EU. 

NIS2-direktivet omfatter krav til ledelsesmæssig styring og forankring, risikostyring og sikkerhedsforanstaltninger i forhold til cybersikkerhedsrisici. Desuden vil der være en underretningspligt og et krav til håndhævelse, tilsyn og tilhørende sanktioner ved mangelfuld efterlevelse. 

For at I er klar til at efterleve de nye krav i oktober 2024, kan vi bl.a. tilbyde et nyt værktøj - WatchGuard ART med en udvidet Log, som kan medvirke til dokumentation ved efterlevelse af de kommende NIS2-regler. 

Læs gerne mere om WatchGuard ADVANCED REPORTING TOOL her: 

https://www.watchguard.com/wgrd-resource-center/docs/watchguard-advanced-reporting-tool