Gå til indhold

Alle aftenskoletilbud samlet ét sted.

Aftenskole.nu

Aalborg Kommune og Odense Kommune havde et ønske om at tilgangen til aftenskoleudbuddene i kommunerne skulle være enklere at overskue og tilgå for borgerne.

Aalborg og Odense Kommune havde sammen barslet med en idé, om det var muligt at lave en fælles søgning på tværs af alle deres aftenskoler i den enkelte kommune, - og med et søgeresultat, der skulle vise et samlet overblik på aftenskoletilbuddet i kommunen. Søgeresultatet skulle desuden være fokuseret på kursusindhold, - og helt uden hensyn til udbyder - og udbyders politiske observans.

Med baggrund i dette udformede vi et forslag til et nyt projekt om en fælles portal - aftenskole.nu, hvor der kunne søges i data fra alle de danske aftenskoleudbydere. Samtidigt foreslog vi, at portalen kunne udvides til at være landsdækkende, så alle de kommuner, som ønskede det, kunne være repræsenteret på portalen.

Kunde
Aftenskole.nu
www.aftenskole.nu


Kontaktperson
René Olesen
reneo@montes.dk

  • Web

Da vi modtager data fra mange kilder, var udfordringen at gøre søgeresultaterne homogene, altså ens og sammenlignelige, til gavn for brugerne. Det skulle være således, at den lille lokale aftenskole præsenteres med helt samme niveau af informationer, som den landsdækkende.

Systemet og teknisk udvikling

Denne udfordring blev løst før første lancering - hvor vi havde 11 kommuner tilsluttet portalen. Portalen har nu kørt med succes i en årrække, og vi er nu oppe på over 20 kommuner, - og da portalen indeholder de største kommuner, dækker vi samlet et geografisk område med over 3 millioner af Danmarks befolkning.

Via forskellige API'er og webservices høster vi automatisk og med fast frekvens alle informationerne om aftenskolekurser fra de fem-seks landsorganisationer. Herved sikres, at alle deres hold vises på aftenskole.nu, samtidigt med at oplysninger er synkrone med indholdet på deres egne respektive hjemmesider.